Proiecte Europene

Mira Telecom a participat si participa in mod constant in proiecte de cercetare atat cu parteneri din strainatate cat si din tara:

Absolute

crearea si validarea unei retele mobile de comunicatii, rapid accesibile, capabila sa furnizeze servicii de comunicatii in banda larga in cazul producerii unor dezastre. Proiectul reuneste 16 parteneri din 7 tari europene si are o valoare de 11,2 mil. €.

Rescuecell

dezvoltarea unui kit portabil pentru detectarea persoanelor blocate sau ingropate sub ruine ori avalanse. Proiectul include 8 parteneri din 6 tari europene si are o valoare de 1,4 mil.€.

Safe City

integrarea unui sistem complex de supraveghere video urbana cu infrastructura de Internet, cu scopul de a imbunatati rolul sistemelor de supraveghere si a asigura protectia cetatenilor. Proiectul a fost implementat de Mira Telecom impreuna cu alti 14 participanti la consortiu si are o valoare de 5 mil. €.

Argos

crearea unei solutii de securitate inteligente, menite sa detecteze si sa anticipeze atacurile asupra infrastructurilor critice. 13 parteneri din 7 tari europene au participat la proiect, iar valoarea este de 4.7 mil. €.

Elsys Life+

stabilirea unui sistem electronic pentru imbunatatirea monitorizarii si controlul transferurilor de deseuri in timp real. Valoarea proiectului este de 1.2 mil. €.

Eureka 5837 Adas

crearea unui sistem automat pentru evaluarea degradarii pieilor si pergamentelor de patrimoniu. Bugetul total al proiectului este de 405 mii €.

Collage

dezvoltarea unui sistem automat de masurare a contractiei fibrelor de colagen, analiza si diagnoza materialelor istorice deosebite, pe baza de colagen. Valoarea proiectului este de 725 mii €.

INherit

proiectarea si realizarea unui sistem bazat pe tehnologia multi-senzor, pentru monitorizarea si managementul climatului in muzee si biblioteci. Valoarea proiectului este de 310 mii €.

Sensorex

dezvoltarea unui senzor pentru detectia urmei de material exploziv pe baza de compusi de tipul TNT. Valoarea proiectului este de aproximativ 325 mii €.