Siguranta Oraselor

Orasele de astazi

Siguranta Publica, Protectia Mediului, Fluidizarea Traficului, Iluminatul Public, Accesul la Informatii al Administratiei si Cetatenilor, Protectia Infrastructurii Critice a orasului sunt probleme cu care administratia oraselor si cetatenii acestora se confrunta zi de zi.

Numarul locuitorilor in orase creste anual, iar amenintarile si riscurile la securitatea si sanatatea oamenilor cresc proportional cu numarul de locuitori. Cetatenii simt nevoia de mai multa siguranta si un mediu mai sanatos in care sa traisca. In orasele in care Administratiile implementeaza conceptul de Safe City, oamenii se simt in siguranta deoarece se pot baza pe fortele de securitate si interventie care ii protejeaza impotriva oricaror amenintari. De asemenea, calitatea aerului, solului si apei este monitorizata cu sisteme inteligente ceea ce determina o interventie rapida a Administratiei Locale pentru a aduce acesti parametri in limitele in care sanatatea oamenilor nu este pusa in pericol.

Mira-Telecom-_Siguranta-Oraselor-3

Mira-Telecom-_Siguranta-Oraselor-4

Mira Telecom ofera solutii inovative de Safe City care permit Autoritatilor Locale si Nationale sa asigure o buna protectie si un bun management al situatiilor de urgenta prin Centre de Comanda locale, regionale, nationale, fixe sau mobile dotate cu sisteme inteligente de preluare, procesare a amenintarilor si incidentelor, de raspuns rapid si eficient pentru rezolvarea incidentelor.

EXPERTIZA MIRA TELECOM IN DOMENIUL SAFE CITY

Solutia Safe City realizata de Mira Telecom are urmatoarele componente:

Monitorizare si colectarea de date din teren in timp real

Prin intermediul senzorilor si sistemelor de achizitii date instalate in diferite zone ale orasului. Senzorii sunt sisteme CCTV, sisteme de monitorizare a mediului, sisteme de management al traficului, sisteme de monitorizare a iluminatului public orice alt sistem care furnizeaza informatii de interes pentru fortele de securitate, protectie, interventie si pentru persoanele de decizie din Administratia Publica Locala, Regionala, Nationala.

Sistem de comunicatii unificate

Informatiile de la senzori, de la oameni, ajung la Centrul de Comanda in timp real si complete. Sistemele de comunicatii folosite sunt wireless, fibra optica, LAN WAN, LTE, 4G.

Platforma Software de Management a Evenimentelor si Incidentelor, Mira Security Sphere

Monitorizeaza, localizeaza, inregistreaza incidentele, asigura managementul interventiei in timp real prin alocarea rapida, eficienta a resurselor pentru interventia la incident. Operatorul si persoanele de decizie vizualizeza pe o aplicatie GIS locul evenimentelor, alocarea diferitelor resurse (ex. externe si interne: personal specializat, echipamente, materiale), deplasarea resurselor la locul incidentului, informatii video si rapoarte in timp real de la locul incidentului. MSS integreaza terte aplicatii intr-un mediu centralizat de unde se extrag date de interes. Acestea sunt introduse ulterior in analize si rapoarte pe baza carora factorii de decizie din Administratie, Politie, Situatii de Urgenta pot dispune de solutii rapide in rezolvarea incidentelor.

CUM LUCRAM?

Proiectul Safe City incepe prin evaluarea Amenintarilor, Vulnerabilitatilor si Riscurilor realizata de catre specialisti in domeniul securitatii si situatiilor de urgenta. Rezultatul evaluarii sta la baza dezvoltarii solutiei care se va implementa in proiectul Safe City pentru o anumita localitate. Solutia este scalabila, flexibila se adapteaza nevoilor specifice ale administratiilor locale si asigura interconectarea in viitor cu alte sisteme pentru o sporita eficienta operationala.

Siguranta-Oraselor-2